Manuel Terapi

Manuel Terapi hareket kısıtlılıkları, eklem donmalar gibi daha çok kemik ve eklemlerden kaynaklanan sorunlarda olduğu kadar, kas kısalmaları ve kasılmalarından kaynaklanan hareket yetersizliği ve hipomobilite durumlarında da hareketleri normale döndürmek için alternatifi olmayan bir tedavi yöntemidir.

Hipokrat döneminden başlayarak, günümüze kadar gelişerek varlığını sürdüren bu terapi yöntemleri, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bilimsel bir tedavi olarak kabul edilen manuel terapi, gelişmiş ülkelerde insan vücudundaki ağrı ve fonksiyon bozukluklarının tedavisinde yüzyıldan fazla bir süredir uygulanmaktadır.

Manuel terapilerin uygulandığı rahatsızlıklar nelerdir?

Seansların süreleri değişkenlik gösteriyor mu?
Ortalama kaç seans sonunda sonuç alınabiliyor?

Her hastaya göre seans sayıları değişiklik göstermekle birlikte genel olarak 3 ila 5 seans arasında uygulamalar yapılmaktadır. 
Tedavi süreci bir seansta bile sonuçlanabiliyorken bazen de uzayabiliyor.İki farklı hastada aynı omurga seviyesinde aynı büyüklükte fıtık olsa bile, kişinin vücudunda ağrıyı hissetme şekli ve dozu farklı olabiliyor tabiki bu tedavi şeklini ve süresini de etkiliyor. Her insanın iyileşme süreci kendine özeldir. 

Manuel Terapi kimler tarafından uygulanmalıdır?

Manuel terapinin etkin ve güvenli uygulanması için, tüm vücudun değerlendirilmesi omurga kontrolü ve detaylı bir postür analizi yapmak gerekir.

Bu sebeple manuel terapi tedavi sırasında kullanılan teknikleri, endikasyonları ve kontrendikasyonları belirleyebilen ve uygun tekniği seçebilen özel eğitimli fizyoterapistler veya hekimler tarafından uygulanmalıdır, aksi halde ciddi komplikasyonlar görülebilir.

Başa dön